Kone- ja metallituoteteollisuus


Ahmotuote Oy

Ahmotuote Oy on vuonna 1985 perustettu Iisalmessa sijaitseva voimansiirtokomponenttien ja koneenosien valmistaja. Valmistamme hammaspyöriä ja -tankoja, sisähammaskehiä, ura-akseleita ja -holkkeja, kierukkapyöriä ja -ruuveja sekä muita koneiden osia.

www.ahmotuote.fi


Farmi Forest Oy

Farmi Forest kehittää ja valmistaa maataloustraktoreihin liitettäviä metsälogistiikan sekä biomassatuotantoon liittyviä ratkaisuja. Jo vuodesta 1962 olemme valmistaneet innovatiivisia metsäkoneita, laitteita ja ratkaisuja tuloksellisen ja ympäristöystävällisen metsänhoidon vaatimuksiin.

Farmi Forestilla on vahvat juuret Iisalmen metsissä. Meitä ohjaavat laatutietoisuus (ISO 9001), tuottavuus, turvallisuus sekä asiakaslähtöisyys.

www.farmiforest.fi


Fluiconnecto Oy

Fluiconnecto Oy on vuosikymmenten ajan ollut merkittävä öljy- ja vesihydrauliikan komponenttien sekä järjestelmien valmistaja että maahantuoja, erityisvahvuutenaan öljyhydrauliikan johdinkomponentit. Yksitoista toimipistettä Suomessa tarjoavat asiakkaille laadusta, toimitusvarmuudesta ja innovatiivisuudesta tunnettuja tuotteita ja palveluita. Vientitoimintamme sekä Fluiconnecton globaali organisaatio mahdollistavat tuotteittemme saannin myös rajojemme ulkopuolella. 

www.fluiconnecto.com


FSP Finnish Steel Painting Oy

FSP Finnish Steel Painting on yksi Euroopan johtavimmista teollisuuden pintakäsittelyalan yrityksistä. Tarjoamme asiakaslähtöisesti teollisuuden pintakäsittely- ja engineeringpalveluja sekä erilaisia lisäarvopalveluja, kuten osakokoonpano-, pakkaus- ja logistiikkapalveluja. Haluamme olla alamme monipuolisin, arvostetuin ja luotettavin yhteistyökumppani nyt ja tulevaisuudessa.

Rautainen Savo alueella yrityksellämme on useita pintakäsittelylaitoksia, joissa palvelemme asiakkaitamme Fiksusti, Sovitusti ja Palvelualttiisti.

www.fspcorp.com


Haapajärven Kome Oy, Iisalmi

KOME Iisalmen tehtaan tuotteisiin kuuluvat raskaan kaluston kuorma-autojen ja perävaunujen valmistus. Erikoisosaaminen keskittyy sora- ja malmituotteisiin.

www.kome.fi


HT Laser Oy Vieremän yksikkö

HT Laser on johtava kotimainen laserleikkauksen osaaja ja luotettava metalliteollisuuden sopimusvalmistaja.

www.htlaser.fi


Iisalmen Teräpalvelu Oy

Vannesahanterien maahantuonti ja valmistus.

Työstöterien ja työkalujen myynti.

Vuodesta 1984.

www.terapalvelu.fi


IS-VET Oy

IS-VET Oy on ohutlevyosaamiseen erikoistunut palveluyritys. Olemme investoineet voimakkaasti uusimpaan teknologiaan ja osaamiseen. Tavoitteena ovat ohutlevytekniikan tuotantoprosessit, joiden avulla pystytään kilpailukykyiseen hinta-, toimitus- ja laatutasoon. Tuotantoketjuumme kuuluu pintakäsittelylinja.

IS-VET Oy:llä on osaamista erilaisten ohutlevytuotteiden valmistuksesta. Toteutamme myös asennusvalmiita komponentteja teollisuuden tarpeisiin. Voimme toimittaa ohutlevytyöt teräs-, RST-, HST-, alumiini- tai messinkilevystä, jotka sisältävät tarvittaessa leikkauksen, reí’ityksen, hitsauksen, särmäyksen ja pintakäsittelyn.

www.isvet.fi


Jarmat Oy

Jarmat Oy kehittää innovatiivisia tuotteita hyödyntämällä ihmisille ja luonnolle vaarattomia teollisuuden sivutuotteita. Ratkaisuissamme alan johtavat tuoteominaisuudet yhdistyvät mahdollisimman pieniin ympäristövaikutuksiin, avaten aivan uudenlaisia menestyksen lähtökohtia niin yrityksille kuin yhteiskunnallekin.

Cobiolube®  voiteluaineemme pohjautuu öljyttömiin ympäristöystävällisiin raaka-aineisiin, valmistamme ja kehitämme tuotteet Iisalmessa.

www.jarmat.fi


JetiTaso Oy

Kulkuratkaisut, kierreportaat, suorat portaat, hoitosilta- ja ritiläkokonaisuudet sekä muut kantavat teräsrakenteet EN1090-2 toteutusluokkien EXC-1 ja EXC-2 mukaisesti.

www.jetitaso.fi


Karsteel Oy

Karsteel Oy on vuonna 2007 perustettu metalliteollisuuden alihankintayritys. Toimimme Vieremän kumppanuuskylässä, jossa sijaitsee myös suuri osa pitkäaikaisista yhteistyökumppaneistamme.

Toimintaperiaatteinamme ovat nopeus, luotettavuus ja joustavuus. Valmistamme niin sarjatuotanto- kuin yksittäiskappaleita.

www.karsteel.fi


Kestohitsaus Oy

Kestohitsaus Oy on vuonna 1983 perustettu hitsaus-, juotos-, hioma- ja suojaintarvikkeiden maahantuonti- ja markkinointiyritys. Maahantuomme myös englantilaisia Red Dog Linings-kulutuslevyjä ja toimitamme kouluille puu- ja metallitöihin tarkoitettuja tuotteita.

Uusin edustuksemme Suomessa ovat Fiat-Chrysler konserniin kuuluvan Comaun teollisuusrobotit. Yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa pystymme tarjoamaan Comaun roboteilla varustetut automaatioratkaisut kaikenlaiseen teollisuuteen. 


www.kestohitsaus.fi


KHM-Steel Oy

KHM-Steel Oy kehittää ja valmistaa työlaiteratkaisuja urakoitsijoiden sekä maa- ja metsätalouden käyttöön. Teemme myös alihankintavalmistusta, eli palvelemme asiakkaitamme komponenttien ja osakokonaisuuksien sopimusvalmistajana.

Päämäärämme on olla asiakkaiden luotettava kumppani, joka pystyy tuottamaan heille innovatiivisia ratkaisuja. Toimintamme joustavuus, idearikkaus ja asiakaslähtöisyys ovat meidän kilpailijoista erottavat tekijät. Laaduntuottokyky on meille kunnia-asia.


Lametal Oy

Lametal Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi STARK- työlaitteita pyöräkuormaajiin, kiinteistönhoitokoneisiin, traktoreihin ja kaivukoneisiin.

Lametal Oy on suunnitellut, valmistanut ja markkinoinut erilaisia STARK lumityö- ja harjalaitteita jo yli 30 vuotta.

Suunnittelun lähtökohtina ovat ensiluokkainen toimivuus, kestävyys ja helppo liitettävyys peruskoneisiin. Kotimaisuus on lisäksi tärkeä osa STARK-työlaitteita. STARK-työlaitteet on alan johtavien urakoitsijoiden valinta.

STARK-työlaitteiden myyntiverkosto ulottuu Suomen lisäksi mm. Ruotsiin, Norjaan, Viroon, Latviaan, Liettuaan ja Venäjälle.

www.stark.fi


Lapinlahden Koneistus Oy

Lapinlahden Koneistus Oy on aina pitänyt keskeisinä arvoinaan hyvää työyhteisöä ja oma-aloitteista jatkuvaa kehittymistä. Niinpä siitä on tullutkin toimitusvarma koneistuksen osaaja, jonka henkilöstön palveluhaluun ja -kykyyn luottaen asiakas voi huoletta keskittyä omaan työhönsä.

www.lapinlahdenkoneistus.fi


LLP Farm Machinery Group Oy

LLP Farm Machinery Group Oy (FMG) kehittää, valmistaa ja toimittaa asiakkailleen laadukkaita tie- ja kiinteistönhoitotyölaitteita markkina-alueina Pohjoismaat, Baltia ja Venäjä.

FMG keskittyy ydinosaamiseensa läheisessä yhteistyössä asiakkaiden ja myyntiorganisaatioidensa kanssa ja rakentaa tuotteita ja palvelua paremmaksi koko henkilöstön voimin.

www.fmg.fi


Metallityö Vainio yhtiöt

Metallityö Vainio yhtiöt on monipuolisen konekannan omaava laadukas konepajakonserni, jonka pääliiketoiminta-alueina ovat komponenttien ja järjestelmäkokoonpanojen sopimusvalmistus kone- ja laitevalmistajille, sekä vaativien teräsrakenteiden ja putkistojen valmistus- ja asennuspalvelut, mukaan luettuna CE-merkinnän alaiset kantavat rakenteet toteutusluokkaan Exc3 asti.

www.mvainio.fi


Normet Oy

Normet on kasvava ja innovatiivinen suomalainen teknologiayritys. Kehitämme jatkuvasti yhdessä asiakkaidemme kanssa tunnelinrakennusprosesseja paremman turvallisuuden, tuottavuuden ja kannattavuuden saavuttamiseksi.

Olemme hankkineet prosessiosaamisemme tuhansista kaivos- ja tunnelihankkeissa ympäri maailmaa mikä on antanut laajan kokemuksen ja asiantuntemuksen siitä, mitä pitäisi ja mitä ei pitäisi tehdä optimaalisten tulosten saavuttamiseksi.

Tekniset kokonaisratkaisumme pienentävät kustannuksia ja lyhentävät prosessien kiertoaikoja. Kehityksen perustana on ihmisten hyvinvoinnin parantaminen ja ympäristön huomioiminen.

Normetilla on laaja tarjoama maanalaiseen rakentamiseen ja kaivostoimintaan: laitteita ja ajoneuvoja, rakennuskemikaaleja, kalliolujitustuotteita sekä tuotteisiin ja prosesseihin liittyviä palveluja.

Tällä hetkellä Normet työllistää yli 1400 alansa ammattilaista. Normet toimii maailmanlaajuisesti ja sillä on yli 50 myynti- ja palvelupistettä 30 maassa. Iisalmen tehdas on Normetin suurin tehdas ja laiteliiketoiminnan tuotekehityksen keskus. Iisalmessa Normet työllistää suoraan yli 400 ammattilaista.

www.normet.com


Piippo Hydraulic

Valmistamme hydrauliventtiileitä työkoneisiin ja koneenrakennusteollisuuden eri tarpeisiin. Asiakkainamme on tunnettuja alan suuryrityksiä 22 maassa ja viennin osuus liikevaihdostamme on 40%.

Tuotteitamme löytyy mm.

-kuljetuskalustoista

-metsä- ja maatalouskoneista

-kaivoskoneista

Valmistusprosessi käynnistyy aina perusteellisella suunnittelutyöllä, jossa asiakkaan tarpeet otetaan huomioon. Nykyinen tuotantotekniikka (CAD/CAM- ja CNC) ja tinkimätön laadun seuranta takaavat toimivan kokonaisuuden. Käytössämme on ISO 9001:2015 -laatujärjestelmä.

www.piippohydraulic.com


Ponsse Oyj

Ponsse Oyj kehittää ja valmistaa kestävän kehityksen mukaisia, innovatiivisia puunkorjuuratkaisuja tavaralajimenetelmän puunkorjuuseen. Metsäkoneyrittäjä Einari Vidgrénin vuonna 1970 perustaman yrityksen juuret ovat syvällä suomalaisella maaseudulla, Vieremällä.

Tänään perheyhtiö on yli 12 000 metsäkoneen kokemuksella maailman johtavia metsäkonevalmistajia. Ponssella on 10 tytäryhtiötä ja 30 jälleenmyyjää eri puolilla teollisen puunkorjuun markkinoita. Yhtiön liikevaihdosta 77 % tulee viennistä ja sen osakkeet noteerataan NASDAQ QMX:n pohjoismaisella listalla.

www.ponsse.com


Profile Vehicles Oy

Profile Vehicles Oy on kansainvälisesti tunnettu erikoisajoneuvojen suunnittelija ja valmistaja. Tuotteitamme ovat mm. ambulanssit, muut pelastusajoneuvot sekä monet erilaiset erikoisajoneuvot.

Profile konsernilla on Iisalmessa sijaitsevan emoyhtiön lisäksi kokoonpanotehtaat Budapestissa Unkarissa ja Tallinnassa Virossa.

www.profilevehicles.com


Rautavaaran Modulmet Oy

Rautavaaran Modulmet Oy on vuonna 2002 perustettu yritys, joka harjoittaa konepajaliiketoimintaa strategiaan valituilla neljällä sektorilla:

  • koneistustyöt mm. monitoimisorveilla ja työstökeskuksella MORI SEIKI NT 4250 DCG 1500SZ, MORI SEIKI NL2500Y/700
  • hitsaustyöt, erikoisosaamisena alumiinin ja RST hitsaus
  • kokoonpanoalihankinta
  • prosessilaitosten ja kaivosyritysten kulutusosien valmistus ja kunnostus sekä laitteiden kunnossapito ja modernisointityöt joustavasti
  • protojen valmistus ja valmistettavuuden kehittäminen suunnittelutoimistoille ja yhteistyöyrityksille

www.modulmet.com


RD Group Oy

RD Group – kumppanuutta ja teknologiaa.

Ota kumppaniksesi investoiva ja kehittävä RD Group Oy. Kolmen tytäryhtiömme kautta tarjoamme kattavat kokonaispalvelut koneenrakennusalalle.

www.rdgroup.fi


RP-Teollisuuspalvelu Oy

RP-Teollisuuspalvelu on 2001 perustettu  teollisuuden kunnossapito- ja alihankinta koneistamo toimenkuvamme on seuraava:

• kunnossapitopalvelut ja koneasennukset

• prosessiputkitukset, fe/rst/hst/al

• CNC koneistukset

• Manuaalikoneistus

• työkaluhionta

• Kattavat hitsauspalvelut

www.rp-teollisuuspalvelu.fi


SmartWell Oy

SmartWell Oy toimittaa tuotantoteknologiaan ja koneenrakennukseen liittyviä suunnittelu-, asiantuntija- ja projektijohtopalveluita sekä kokonaistoimituksia teollisuudelle ja energiantuotantoon. Palvelujen ja tuotteiden avulla parannetaan asiakkaiden tuotantolinjojen turvallisuutta, tehokkuutta, toimintavarmuutta ja kilpailukykyä.

Käytössäsi on kokenut tiimi, joka ymmärtää liiketoimintaasi, tuntee teollisuuden prosessit ja omaa vahvan taustan kehittää ja toteuttaa energia- ja resurssitehokkaita ratkaisuja. Ylivoimainen palvelukyky ja hinta-laatusuhde saavutetaan verkostomaisella toiminnalla.

www.smartwell.fi


Suomivalimo Oy

Suomivalimo on suurten 200-6000 kg painavien furaanihartsikäsinkaavauksella valmistettujen rautavalujen luotettava toimittaja, jolle tuotteiden korkea laatu ja toimitusvarmuus ovat ensisijaisia. Tuotteita valmistetaan pienissä sarjoissa ja yksittäiskappaleina. Valetut tuotteet toimitetaan asiakkaille tarvittaessa myös koneistettuina ja asennusvalmiina komponentteina hyödyntäen valimon monipuolista alihankintaverkostoa. Valimo pystyy tarvittaessa myös osallistumaan valutuotteen suunnitteluun osana asiakkaan tuotekehitysprosessia. Valimon asiakkaita ovat pääasiassa pohjoismaiset merkittävät koneenrakennusteollisuuden toimijat, joille Suomivalimo on joustava ja läheinen kumppani.

www.suomivalimo.fi


Timaco Oy

Timaco Oy on Iisalmeen vuonna 1996 perustettu koneistusalan yritys. Yrityksen liikeideana on vaativien, pienten ja keskisuurten komponenttien koneistaminen sekä osakokoonpanojen tekeminen päähankkijoille sekä heidän kumppaneilleen. Lisäksi onnistuvat myös pienimuotoiset hitsauskokoonpanot jotka sisältävät koneistusta. Käytössämme on vuonna 2006 valmistunut noin 2500m2 toimitila sekä noin 25 nykyaikaista CNC-ohjattua työstökonetta. Henkilöstöä on n. 70.

www.timaco.fi


HANZA Toolfac Oy

HANZA Toolfac Oy on hienomekaanisten venttiilikomponenttien, osakokoonpanojen ja vaativien konepajateollisuuden komponenttien ketterä sekä joustava valmistaja. Asiakkaitamme ovat maailman johtavat työkone- ja laitevalmistajat, jotka vaativat hydrauliikkakomponenteiltaan ensiluokkaista tarkkuutta. Osana kansainvälistä konsernia, voimme tarjota asiakkaillemme myös huomattavasti laajemmat tuotteiden ja palveluiden tarjonnan. Tuotantomme on myös tunnettu siisteydestä ja tuotteiden puhtaustasosta. Tavoitteenamme on kasvaa asiakkaidemme luotettavaksi ja varmaksi sopimusvalmistajaksi.

www.hanza.com


VAK Oy

VAK Oy on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä kuljetuskaluston valmistajista. Suomessa VAK on eristettyjen kuormatilojen ja perävaunujen valmistuksen markkinajohtaja. Tuotemerkki tunnetaan hyvin myös Ruotsissa, jonne perävaunuja on viety vuodesta 1993 alkaen.

VAK Oy tytäryhtiöineen takaa, että kuljetusyritys saa VAK:lta kokonaisvaltaista palvelua. Palvelumme kattavat paitsi tuotteiden suunnittelun ja valmistuksen myös hiiden huollon. Vuokrauspalvelujamme tarjoaa tarpeen vaatiessa tilapäiskalustoa. Mikäli et halua investoida uuteen kalustoon, voit tiedustella vaihtokalustoamme.

www.vak.fi


Ville Koljonen Oy

Ville Koljonen Oy on vuonna 2009 perustettu vieremäläinen huolto- ja hitsausyritys, jonka korjaamo ja pääpaikka sijaitsevat Vieremän Salahmilla.

Harjoitamme huolto-/korjaamopalveluita, metallitöitä, teollisuuden ja koneiden Aarporauksia ja on-site porauksia/jyrsintöjä, sekä maastohitsausta.

www.v-koljonen.fi